събота, 18 март 2017 г.

Троловете срещу Свободата




Троловете в интернет все повече се налагат като ефективен инструмент на олигархията за заглушаване на смислената комуникация в интернет и безпардонното налагане на  отвратителната и идеология, насочена срещу свободата, правата, честта и достойнството на индивида.


От известно време българският език в интернет се „обогати“ с нови думи и понятия като „демократура“, „демонокрация“, „демокрадция“,  „евр(оп)ейски съюз“,  „еврогейове“,  „соросоиди“,“либерастия“, „грантаджия“ и т.н.  Ренесанс  търпят и изрази от тоталитарното минало като „предател на Родината“, „майкопродавец“, „колектив“ и прочее. Някак си неусетно ние свикнахме с тях и употребата им престана да буди недоумение.  Ясно е, че целта им е да насадят негативни нагласи в подсъзнанието по отношение на всички либерални и демократични ценности,  както и към естествения човешки стремеж към свобода и просперитет, чрез примитивни и абсурдни асоциации. 

Да вземем например словесното недоразумение „демонокрация“...

Това трябва да внушава, че демокрацията всъщност е  ред, управление на демони. 
Да се смееш ли, да плачеш ли...

Дали обаче когато подобни словесни ГМО-та се натрапват постоянно и навсякъде в интернет,  в съзнанието и подсъзнанието на индивида не се получава една неосъзната негативна нагласа към ценностите, които олигархията не желае да харесваме? 
Ясно е, че повечето от нас не одобряват диктатурата, безправието, беззаконието, цензурата – все елементи на  авторитарни и тоталитарни режими, които българската олигархия одобрява, като например този на Путин в Русия. Няма как да се рекламира такава стока. Нищо привлекателно няма в Русия, никой не иска да живее там. В Русия средната заплата е колкото  тази в България. Минималната е двойно по ниска. И това е в страната, която е най богата на ресурси в света...  Ето защо тролското войнство е инструктирано да очерня и критикува принципите и ценностите към които ние се стремим, и според които живеят обществата от по проспериралата част на европейския континент, след като няма как да ни рекламира колко хубаво се живее в условията на диктатура и мизерия.  

Разбира се, който се стреми към свобода и просперитет бива обявяван за „майцепродавец“, „егоист, поставящ  личното си щастие над обществото“ , или направо за „предател на Родината“.  Т.е. тук манипулацията цели активиране на „моралния“ инстинкт, чрез който да се постигне поробването на индивида на ниво ценности и съзнание. И то  само защото дадения индивид не принадлежи към  избраната прослойка и не желае да бъде роб на олигархията,  приемайки  ролята, която тя е отредила за него,  а именно тази на добитък за работа и разплод, каквато роля е определена за мнозинството българи.

Най общо казано, троловете са елемент от  стратегията на олигархията  за манипулация и контрол,  базираща се на идеология, сугестия, профилиране, социален инженеринг, бихейвиоризъм, рационална и емоционална манипулация,   целяща възцаряването на  един нов, научен феодализъм в духа на мрачните антиутопични произведения, известни на всички. Тяхната сила не е в разума и интелекта, а в методичността и повторяемостта  на техния натрапчив шум и внушения.

Лична задача на всеки от нас е да изгради своят мозъчен „Firewall“ и емоционална устойчивост срещу наглите попълзновения на тази безнравствена орда слуги на статутквото.



Няма коментари:

Публикуване на коментар