събота, 18 март 2017 г.

Войната за съзнанието и как да я спечелим(Брандън Смит)



Всички борби, войни, боеве и кавги, всички конфликти от всяко време и място (освен тези, при които двете страни отговарят на един и същи кукловод) започват и свършват като битки на ума. Нито един конфликт не се решава единствено от физическа сила. В действителност противникът с технологическо предимство е често по-уязвим от привидно по-слабия си противник.

0

Троловете срещу Свободата




Троловете в интернет все повече се налагат като ефективен инструмент на олигархията за заглушаване на смислената комуникация в интернет и безпардонното налагане на  отвратителната и идеология, насочена срещу свободата, правата, честта и достойнството на индивида.

0

Защо свободата и демокрацията нямат алтернатива




Воят срещу демокрацията и свободата се засилва. Кохорти тролове и прочее фауна скандират заучените клетви срещу "либерастията", "крайният индивидуализъм", и "демонокрацията" за поредните стотинки на пост.  
Няма да забогатеят. Повечето няма и да се издигнат нагоре. Те са нужни точно там, където са. А именно като нископлатен слугинаж, който вдига шум. Корпоративният модел на олигархията търси икономическа ефективност, следователно не може всеки редови трол да бъде повишен и някой ден да има това, на което се надява. Просто няма такъв ресурс.


0

Метастазите на българския феодализъм


Преди доста години, когато тъкмо бях започнал да се изявявам в интернет форуми, една реплика на съфорумец в дир-а ме накара да повдигна учудено вежди, след което извика ехидна усмивка на лицето ми. Беше си чиста кръчмарска простотия , напълно издържана в духа на културата „Ти знайш ли кой съм Аз“,  намерила своето проявление в  затворената среда на алкохолни изпарения, високи децибели чалга, битова задушевност, миризма на кебапчета  и стелеща се мъгла от цигарен  дим(тогава още нямаше забрана да се пуши в затворени помещения).  Поне това беше моята асоциация.  Днес това си звучи направо патриотично, но тогава патриотизмът не беше още толкова на мода.

 Цитирам по памет:

0